HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Antrenman sonrası ne alırım?

Antrenman sonrası ne alırım?
Antrenman sonrası mutlaka alınması gereken ilk gıda proteindir. Antrenmanın hemen sonrası olan bu kritik zamanda da tercihiniz protein tozları ve amino asit tabletleri olacaktır. Whey proteini  (Premium Whey Protein ) tercih edeceğiniz proteinlerdir.

Antrenman sonrası en gerekli takviyelerden biri de hızlı sindirilen karbonhidratlar. Çünkü bunlar anabolik bir hormon olan insülini hızla yükseltirler. İnsülin, daha iyi bir iyileşme ve büyüme için daha fazla proteini, glikozu ve amino asitleri kaslara taşır. Ayrıca BCAA ve Kreatin de antrenman sonrası tercih edeceğiniz takviyelerdir.

Antrenman sonrasındaki 30 dakika içinde 20-30 gram whey proteini veya kırmızı et proteini ile birlikte 40-80 gram kadar hızlı sindirilen karbonhidrat tüketin. Ayrıca 5-10 gram BCAA, 3-5 gram Kreatin ve Glutaminde kullanabilirsiniz.

Antrenman sonrası protein/karbonhidrat içeceğinizden bir saat (en fazla iki saat) sonra, iyi bir öğün tüketin. Bu öğünde balık, yumurta veya yağsız tavuk eti gibi kolayca hazmedilen proteinlerin yanı sıra, tatlı patates, yulaf ezmesi veya diğer taneli tahıl ürünleri (tam tahıllı buğday ekmekleri veya esmer pirinç) gibi yavaş hazmedilen karbonhidratlar bulunsun. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.