HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir yaz için 8 sağlıklı ipucu

Daha sağlıklı bir yaz için 8 sağlıklı ipucu
Etrafınızda cipsler, biralar ve şezlonglar bulunurken yazın sıkı kalmak biraz zor oluyor. İşte bu zorluğu yenmenin, bu yazı kilo almadan ve sıkı kalarak sağlıklı geçirmenin 8 yolu…

Mavi gökyüzü, hamburger, bira, karışık içecekler ve parlak bir güneş sizi beklerken kapalı bir spor salonu sizi cezbetmeyebilir. Spor salonunundan vazgeçmek ve diyetinize ara vermek yerine iradenizi ve yaratıcılığınızı kullanarak sağlıklı bir yaz geçirin. Bu sayede kışın yaz aylarına özel hazırladığınız ve emek sarf ettiğiniz vücudunuzun şeklini koruyabilirsiniz.

Birazdan okuyacağınız 8 ipucu ile yemek yerken havanın tadını çıkarabilir, sıkı çalışabilir ve bu yazı eğlenceli ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz!

1-Kardiyo İçin Yüzün

Hava güzel ve sıcak, koşu bandından veya eliptik bisikletten uzak tatilin tadını çıkartıyorsunuz.. Güneşin altında uzun saatler yatmaktansa bir havuza, göle veya denize atlayarak binlerce kalori yakabilirsiniz.

Yüzme turları, su aerobiği veya suda oynanan birçok oyun kalp atışlarınızı hızlandırıp yağ yakımı konusunda size yardımcı olacaktır.

2-Şeker Değil Meyve Yiyin

Yaz yemeklerinin ardından servis edilen suflelere, brownilere ve diğer tatlılara kimsenin hayır diyemeyeceğini biliyorum fakat bu yaz döneminin getirdiği taze ve faydalı meyveleri bu cikolatalı ikramlara tercih edebilirsiniz. Böylece hem daha hafif hissedersiniz hem de vücudunuzun yağ oranının artırmamış olursunuz.

3-Erken Kalkın ve Antrenman Yapın

Sabah erken kalkıp 1 saatlik bir antrenman yapmak günün geriye kalan tüm vaktini arkadaşlarınızla veya ailenizle yaz aktivitelerine ayırmanızı sağlayacaktır. Eğer spor salonunda değil de dışarıda antrenman yapan biriyseniz serin yaz sabahları sizin için paha biçilemez bir atmosfer yaratacaktır.

4-Aktif Yaşayın

Yazın aktif olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız. Tatil yaptığınız yerdeki imkanlara göre eğer bir dağ bulursanız tırmanın, nehir varsa kanoya binin ya da en basiti bisikletinize atlayın ve uzun süre gezin.. Evden uzak olup aktif yaşamak sıkı vücudunuzu korumak için çok önemlidir.

5-Bol Et Yiyin

Yaz aylarında enerjiye ihtiyacınız olacak ve vücudunuzun benzini olan proteine.. Bu güzel havada mangal yapmanın keyfi bir başkadır, bu imkanı iyi kullanıp çılgınlar gibi et yiyebilirsiniz. Bol protein alarak hem sabah sporunuzda daha verimli hem de yaz aktivitelerinde daha güçlü olacaksınız.

6-Plaj Voleybolu Oynayın

Plaj voleybolu dengenizi, çevikliğinizi geliştirmekle birlikte tüm vücudunuzu çalıştırır. Koşmak, zıplamak ve kumun üzerinde dengede kalmaya çalışmak mükemmel bir idmandır. Ayrıca maç yaparken alacağınız keyifle aslında antrenman yapıyor olduğunuzu unutacaksınız.

7-Kum Koşusu Yapın

Kumda koşarken dengede kalmak alt vücudunuzu ve merkez kaslarınızı çalıştırır. Bu ekstra antrenman fazla fazla kalori yakmanızı sağlayacaktır. Ayrıca denizin kokusu ve temiz hava ile birilikte koşmanın tadı da sizi stresslerinizden uzaklaştıracak.

8-Vücut Isınızı Koruyun

Güneşlenmenin keyfi bir başka fakat fazla güneşlenmek de bir o kadar zararlıdır. Ani bir yorgunluk veya baş dönmesi hissettiğinizde hemen tıbbi yardım alın. Vücudunuzun nefes almasını sağlayacak hafif kıyafetler ve bir şapka vücut ısınızı dengelemek için yardımcı olacaktır.

Umarım bu yaz hepimiz için eğlenceli geçer. Yazıyı okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyor ve iyi tatiller diliyorum.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.