HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatmadan önce protein alınır mı?

Yatmadan önce protein alınır mı?
Yatmadan önce protein alınır mı?

Kilo alacağımız korkusuyla gece bir şeyler yemekten korkarız. Her gece 7-9 saat arası uyumak gerekiyor ama bu aynı zamanda zor kazandığınız kasları mahvetmek için de yeterli bir süre. Bu yüzden yatmadan hemen önce kazein proteini içmenizi öneririz. Oldukça yavaş sindirilen, bu sütten elde edilen protein, vücuda yedi saate kadar devam eden bir amino asit akışı sağlar. Yatma vakti için düşünebileceğiniz bir diğer besin takviyesi de çinko, magnezyum aspartat ve vitamin B 6’nın bir kombinasyonu olan ZMA.

Sporcular üzerinde yapılan bir araştırma, uyku öncesi alınan ZMA’nın anabolik hormon seviyelerini arttırdığını gösteriyor. Bu anabolik hormonlar arasında serbest testosteronlar ve insülin benzeri büyüme faktörü-I (IGF-1) de var. ZMA, aynı zamanda uyku kalitesini de arttırıyor.

Yatmadan önce fiziksel açıdan çok aktif olmamak gerekir, çünkü yüksek bir nabız, gevşemenizi ve dinlenmenizi azaltabilir. Derin bir uykuyu destekleyen melatonin hormonunun üretimini azaltan parlak ışıklardan uzak durmalısınız. Son yıllarda yapılan bir çalışma, uyku şikayeti olan deneklerin klasik müzik dinledikten sonra daha iyi uyuduklarını belirtiyor. Uyku sorununuz varsa uyumadan önce dinlendirici müzikler dinlemeyi deneyin.

Yatmadan yaklaşık bir saat önce ışıkları azaltın, bilgisayar ve TV monitörlerini kapatın. Yatakta uzanırken dinlendirici müzikler dinleyin.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.